Wasmachine

Vandaag is mijn wasmachine aan de beurt voor een schoonmaak! Ja ook die moet schoon gemaakt worden want anders krijg je nare geurtjes in je wasmachine en gaat hij natuurlijk niet zo lang mee. Dit doe ik om de 3 maanden! Wat doe ik:

  • Ik koop altijd HG onderhoudsmonteur ( op aanraden van de monteur!)
  • Ik haal het bakje eruit waar ik mijn wasmiddel in doe, deze ga ik grondig reinigen, ja want je schrikt wat daarin zit en hoe het ruikt, vooral als je het een tijd niet hebt gedaan! In het midden zit een vakje waarvan je de klep eraf kan halen, hieronder zit ook veel vuil en ja moeilijk bereikbaar om schoon te maken!
  • Rechtsonder van de wasmachine zit een klepje, als je deze opent zie je een draaiknop, hierachter zit een filter die je moet schoonmaken ( let op bij openen kan er water uitkomen, dus misschien handig om een bakje eronder te plaatsen, nog handiger als je dit met z’n tweeen doet want dan kan 1 persoon de machine naar voren kantelen, dan komt er nog meer troep uit!)
  • Dan doe ik de HG onderhoudsmonteur in de bak van de hoofdwasmiddel. Ik zet mijn machine op de hoogste temperatuur ( bij mij 95 graden). En ik zet hem aan!
  • Na ongeveer 3 kwartier zet ik mijn machine op pauze en laat hem zo 3 uur staan ( ook dit is de tip van de monteur, want zo kan alles lekker inweken).
  • Na drie uur haal ik hem van de pauzestand en laat ik de machine zijn programma helemaal afmaken.
  • Als de machine klaar is dan maak ik nog de rubbers van de trommel schoon en het glaswerk!
  • En dan , dan plof ik heerlijk even op de bank met een heerlijk kopje koffie en geniet ik weer dat mijn was weer lekker schoon wordt!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *