Microvezeldoekjes

Wat moet u weten over de microvezeldoekjes?

Microvezeldoekjes zijn de laatste tijd zeer populair om het gehele huis mee schoon te maken. En dat is niet voor niets, want het doekje maakt ongelofelijk goed schoon en zelfs zonder schoonmaakmiddel ( wat weer goed is voor het milieu)!

Maar weet u eigenlijk wel waarom? Het doekje is opgebouwd uit hele kleine ( micro) vezels, één vezel is honderd keer dunner dan een menselijk haar. Hierdoor kunnen de vezels dus veel en goed vuil opnemen. Gebruik je de microvezeldoek als stofdoek, dus droog, om je meubels af te nemen, dan neemt de doek al het stof op en ben je niet het stof aan het verplaatsen. Maar let wel: bij veel stof zal de doek snel vol zitten en zal je hem weer moeten wassen voor het goede effect van deze doek. Dus gebruik meerdere doekjes voor het stoffen. Gebruik je de doek om nat schoon te maken, ook hier geld de regel dat de doek op een gegeven moment vol zit met stof en vuil. Je merkt dit vanzelf want op een gegeven moment verplaats je het vuil en neemt het niet meer op. Dan is uitspoelen helaas niet genoeg en zal de doek echt weer gewassen moeten worden voor een optimaal resultaat.

Waarvoor kan je de doek beter niet voor gebruiken?

Maak je lederen bank niet schoon met een microvezeldoek! Door de vezels ( soort haakjes) beschadig je je lederen bankstel. In het begin zal je het niet merken maar uiteindelijk wordt je bank er erg lelijk van.

Maak je tv niet schoon met een microvezeldoek. Als de doek vol zit met stof kan dit krasjes op je beeldscherm veroorzaken!

Als je de microvezeldoek gaat kopen merk je al snel dat er verschillende maten, verschillende diktes en verschillende prijzen zijn!

De verschillende maten heeft te maken met het doel waarvoor je de doek gaat gebruiken. Groot is voor bv de vloer en klein voor de schoonmaak van je meubels. De doekjes hebben ook verschillende diktes, gebruik de dunne doekjes vooral voor het natte werk en de dikke alleen voor het afstoffen. Want je zal merken dat de dikke doekjes bijna geen water opnemen. De prijs, mmmm eigenlijk weet ik niet god waarom het ene doekje duurder is als het andere. Naar mijn mening is dit gewoon goede marketing!

Ik hoop dat jullie hiermee aan de slag gaan, dus voor nu veel plezier in het schoonmaken!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *